Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-09@05:33:30 GMT

وضعیت نامشخص بورس

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۸۷۱۲۰

یکی از سوالاتی که این روزها مطرح می‌شود وضعیت بورس است که این بازار چه وضعیتی به خود می‌گیرد؟ اگر به‌طور کلی به بازار نگاه کنیم متوجه می‌شویم بورس در مقایسه با سه الی چهارماهه نخست بود نزول نداشته بلکه یک اصلاح عمیق را باتوجه به عملکرد مسوولان و دولتی‌ها در پی داشته است. تصمیمات دولتی‌ها، نفود بی‌اعتمادی و همچنین رفتار هیجانی سهامداران و امثال این موارد باعث شد که بازار در یک اصلاح عمیق فرو رود اما؛ طی ده روز اخیر دیدم که بازار سرمایه روند تعادلی رو به رو بالایی را تجربه کرد و این دو هفته تعطیلی را زمانی برای جان گرفتن بازار دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌طور تقریبی طی هفته‌های اخیر 70 الی 80 درصد معاملات در نمادهای اصلی بازار توسط حقیقی‌ها صورت می‌گیرد البته در این روزها و باتوجه به شروع تعطیلات کرونایی معاملات در سطح کلان و خرد به صورت تعادلی صورت گرفت و بسیاری از اقدامات فراگیر حاکمیتی از جمله الزام بانک‌ها به حضور در بازار بورس، الزام به بازارگردانی توسط ناشرین و تزریق منابع صندوق توسعه ملی همگی از حیث حجم عظیم و وسیع‌اند.

این تعطیلی دوهفته‌ای باعث می‌شود که بسیاری از بازارهای موازی کم فعالیت یا بدون فعالیت شوند و در نتیجه مقدار انبوعی از نقدینگی در بازار پدیدار شود این نقدینگی‌ها می‌تواند به بورس تزریق شود چراکه یک بسیار سود ساز و پر رونق محسوب می‌شود. در این میان بازگشایی سهم پردلهره شستا یکی از نشانه‌های امیدبخش روزهای اخیر بازار بود. هراس از تاثیر کشنده سقوط شستا بر بازار، بازگشایی‌اش را مدت‌ها به تاخیر انداخت. ولی با وجود پیش‌بینی‌های ترسناکی که از این سهم می‌شد بازگشایی آن با روال تقریبا نرمال همراه بود و منجر به تلاطم جدی در بازار نشد. این نشانه بسیار خوبی است که در بورس ایران تحلیل و عقلانیت در مقابل احساس و هیجان در حال قدرتمند شدن است اما؛ این روزها این نماد کمی وضعیت عجیبی به خود گرفته است و برخی از روزها به صورت نوسانی نزولی می‌شود. همچنین تاکید رییس کل بانک مرکزی در شورای عالی بورس مبنی بر حمایت همه‌جانبه بازار پول از بازار سرمایه خبر امیدبخش دیگری بود که امید به تعادل رسیدن بازار بورس را تقویت می‌کند. گذشته از گشایش‌های وسیع برای تقویت بازارهای مالی توسط بانک‌ها و اشخاص مربوط به آنها جلوگیری قاطعانه از پیشنهاد و اعمال نرخ سود بالا می‌تواند یکی از مهم‌ترین نقاط اتکا برای ایجاد بستر مساعد بازارهای مالی باشد. نکته آخر: در دو هفته آتی با نیمه تعطیل شدن بسیاری از بازارها؛ بازار بورس مجال مناسبی دارد تا با استفاده از امید در حال رشد معامله‌گران خرد و حمایتهای نهادی و حاکمیتی به سمت اصلاح و تعادل برود. اگر روند تصمیم‌گیری‌های درست و تصمیم‌نگیری‌های نادرست از سوی نهادهای مسوول در حکمرانی اقتصادی در چند هفته اخیر تداوم یابد.

تعادل

 

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۷۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص کل بورس به روند صعودی باز خواهد گشت؟ + فیلم

نیما میرزایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بازار سرمایه در طول دو ماه اخیر یک روند صعودی را به خود گرفته که موفق شده است در دو ماه اخیر شاخص کل چیزی حدود ۲۰۰ هزار واحد رشد را ثبت کند و سه ریز موج صعودی را شاهد بودیم و به نظر می‌رسید محدوده حمایتی فعلی که تقاطع یک خط روند صعودی داینامیک است و همچنین ترما ۳۴ کندلی می‌تواند نقطه برگشت بازار رو به بالا باشد.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: بازار نیاز به محرک و اخبار بنیادی دارد تا بتواند دوباره در مسیر صعودی و سقف تاریخی خود در ماه‌های آینده پیش از فصل مجامع حرکت کند خوش بین هستم این اتفاق در دو الی سه ماه آینده خواهد افتاد و ما شاهد حرکت دوباره و رسیدن شاخص کل به محدوده ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد خواهیم بود.

میرزایی در رابطه با شاخص کل هم وزن هم اظهار کرد: تا حدی زیادی میان این شاخص با شاخص کل بورس همبستگی وجود دارد. شاخص کل هم وزن فعلا بعد از حرکت‌های صعودی خود در فاز اصلاح موقت بوده هرچند در برابر ریزش در حال مقاومت است، اما انتطار می‌رود در طول هفته‌های آینده شاهد شکست محدوده مقاومتی استاتیک در حوالی ۷۸۰ هزار واحدی باشیم فکر می‌کنم این موضوع هم در هفته‌های آینده رخ دهد و شاخص کل هم وزن که برای سهم‌های کوچک بازار است بتواند حرکت صعودی را داشته باشد هرچند انتطار می‌رود اقبال بازار در موج بعدی صعودی بیشتر به سمت سهم‌های بزرگ باشد.

او افزود: خوش بینی‌هایی در رابطه با افزایش نرخ دلار نیمایی و به دنبال آن فروش شرکت‌های بزرگ وجود دارد همچنین در رابطه با گروه خودرویی دو نماد بزرگ این دو گروه احتمال این که اخبار مثبتی داشته باشند و کمک به حرکت بازار کنند زیاد است به همین دلایل انتظار داریم شاخص کل هم وزن پشت سر شاخص کل حرکت کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • قصه ناتمـام رکود در بورس
  • گزارش روزانه بورس ۱۹ اردیبهشت/ ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص
  • ۱۴ کار خطرناک که در بورس نباید انجام داد
  • بورس امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • هفت پله قرمز بورس
  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • شاخص کل بورس به روند صعودی باز خواهد گشت؟ + فیلم